This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

 
 

Хотел „Белажио”, село Гърмен


Хотел „Белажио” се намира в китното село Гърмен, община Гърмен – място, докоснато от Бога, изпълнено със спокойствие, съчетано с девствена природа и уникални туристически възможности.

Общината се намира в долината на р. Места, Югозападна България, в близост до гръцката граница, и предлага множество и разнообразни забавления и приключения за всеки. В самото село Гърмен може да се запознаете с античната култура и бит на древните римляни, разхождайки се из останките на античният град Никополис ад Нестум, който е един от малкото запазени антични градове в България и единствения в Родопите от периода на римското господство над Балканите. В Гърмен можете да видите уникалните чинари, съчетали в себе си историята на шест столетия, както и да посетите Ателието за развитие на традициите, където може да видите ръчно изработени изделия от региона, отразяващи традиционния бит и култура на населението, както и да получите информация в сферата на природните, културни и туристически забележителности в региона.

Само на километър от с. Гърмен се намира с. Огняново, известно със своите лечебни минерални извори. Там ще може да се насладите на лековитата минерална вода чрез множеството плувни басейни и прочутите горещи минерални извори.

На 7 км. от с. Гърмен се намира и едно от най-атрактивните автентични селища за селски туризъм в България – село Лещен, което ще ви заплени със своята архитектура и самобитност. Малко след него, на 15 км. от Гърмен, се намира и село Ковачевица, известно с напълно запазената архитектура от времето на Възрожденската епоха, обявено за културен и исторически резерват. В Ковачевица са заснети едни от най-известните български филми, поради което селото си е заслужило прозвището „Българският Холивуд”.

На 15 км. от с. Гърмен, в близост до с. Долно Дряново, се намира Праисторическото и тракийско светилище в местността „Градище”, запазило историята на хилядолетия, което ще ви плени с вдъхновяващата природа и внушителния скален комплекс, сред който се намират фигури, наподобяващи човешки глави и различни животни. 8

За любителите на пешеходния туризъм, в община Гърмен се намира и уникалната Канинска екопътека, която ще ви преведе през очарователната девствена природа и спиращи дъха природни гледки.

Територията на общината предлага и множество разнообразни маршрути, забавления и атракции, които съчетани с природните ресурси и забележителности на региона, я превръщат в парченце земя от рая.

Хотел „Белажио” се намира стратегически в центъра на този рай и предлага на гостите си смайващи природни гледки и един релаксиращ престой! Хотелът разполага с 14 двойни стаи и 4 апартамента, като всяка от стаите разполага със самостоятелен санитарен възел, тераса и телевизор!

В непосредствена близост до хотела се намира ресторант-механа „Парка”.


Цени за резервация

Май - Септември:

  • двойна стая – 40 лв.;
  • апартамент / студио – 65 лв.

Октомври - Април:

  • двойна стая – 30 лв.;
  • апартамент / студио – 50 лв.
© 2010 -  Hotel Belagio